le Marais, Verrassend lekker

Verrassend lekker!

Onder de rook van Rotterdam ligt het prachtige, karakteristieke Maassluis. De perfecte plek voor gezellige Bistrot le Marais van Joranne en Bas. In maart 2017 openden zij de deuren van deze Frans georiënteerde bistrot.

Bistrot Le Marais is een klassiek ingericht restaurant met warme kleuren zoals olijfgroen en okergeel. Uiteraard hoort daar ook gesteven linnen op de tafels bij. Wij hebben de eer gekregen om met dit tafellinnen ons steentje bij te dragen aan deze prachtige bistrot.

Met hun dochtertje Ronja (2 jaar, dol op pasta en oesters), wonen zij boven het restaurant. Joranne maakt de lekkerste gerechten en Bas zoekt met u de perfecte wijn uit en zorgt dat het u aan niets ontbreekt tijdens uw diner.

Bistrot le Marais

Hierbij het verhaal van Joranne en Bas:

Een jaar of vijf geleden kwamen wij aan in Rotterdam. Toen zijn we Memory Lane gestart. Een lunchzaakje in de Hoogstraat. We begonnen met drie tafels, een espressomachine en losse peertjes aan het plafond. We wisten nog niet precies wat we wilden gaan doen. Al snel bleek dat we onze achtergrond in goede restaurants wel konden vertalen in leuke en verrassende lunchgerechten. Het werd steeds drukker en na een paar maanden moesten onze gasten zelfs buiten wachten op een tafeltje. Na een paar leuke jaren zijn we op zoek gegaan naar wat culinaire verdieping in de vorm van een bistrot. We vonden ons huidige pandje in het mooie Maassluis. Het restaurant ademt precies dat wat we met onze gerechten ook willen bereiken; klassiek maar eenvoudig, knus, puur en gericht op het welbehagen van onze gasten.

Onze samenwerking is geweldig. We vullen en voelen elkaar perfect aan en onze neuzen staan duidelijk dezelfde kant op. Mensen vragen wel eens of het niet te veel is, zo de hele dag met elkaar in de weer. Wij vinden dit juist leuk en gezellig. Ronja vind het ook leuk in het restaurant. Ze helpt vaak mee met in de soep roeren en overal meel rondstrooien.

Frankrijk heeft ons culinaire hart al lang geleden gestolen. De streekgerechten, kooktechnieken, de wijnen en de kaas. Het kan uitbundig zijn en verfijnd, stoer en lieflijk. Een echte eetcultuur.

De gerechten op onze kleine kaart wisselen vaak. Iedere week gaan we aan de slag met 1 of 2 nieuwe dingen. We werken alleen met verse producten. Waar mogelijk biologisch en altijd met oog voor dier en milieu.

Kom langs en bleef een stukje Frankrijk in het historische centrum van Maassluis! >>

We doen vaak op woensdag speciale diners met leuke thema’s zoals oesters of wild. Schrijf je dus via de website in op de nieuwsbrief en hou facebook in de gaten. Tot snel!

Ook mooi en strak tafellinnen? Bekijk nu onze collectie >>