Blog: Tips tegen vlekken

Hét rampscenario voor wit linnen: tijdens het diner gooit een gast per ongeluk een glas rode wijn over het tafellinnen. Of ’s ochtends vroeg gaat er een kop zwarte koffie over de witte bedlakens. En dan hebben we het nog niet eens over spontane bloedneuzen of kaarsvetvlekken. Hierbij wat ‘quick fixes’!

Rode wijn

Als u gasten heeft en er valt een glas rode wijn over uw tafellaken, is het natuurlijk moeilijk op dat moment het tafellaken weg te halen en te bewerken. Overkomt u zo´n ongelukje, leg dan onder de vlek een oude krant en bestrooi de vlek rijkelijk met keukenzout. Het grootste gedeelte van de gemorste wijn zal door het zout worden opgenomen. Als uw gasten zijn vertrokken zult u met de vlek die over is weinig moeite hebben.

Koffievlek

Koffie met melk verwijder je namelijk het beste met koud water en koffie zonder melk met warm water. Is de vlek opgedroogd? Maak dan een sopje klaar en doe hier wat zout in. Breng dit vervolgens aan op de vlek en smeer het vervolgens in met eigeel. Even laten intrekken, goed uitspoelen en de vlek is weg. Appeltje, eitje!

Kaarsvet

Kaarsvet krijg je weg door er een keukenrolpapiertje op te leggen en met de hete strijkbout eroverheen te strijken, het kaarsvet zuigt dan zo in het papier.

Bloedvlekken

Bloedvlek in je kleding? Neem een emmer met heet water (heetste stand) en giet het in je teil/emmer. Daarna leg je je kledingstuk erin totdat het helemaal nat is. Wrijf het kledingstuk terwijl het onder water is. (pas op met het hete water) Pak dan je wasmiddel en doe een beetje op de plekken van het bloed. Stop het daarna in de wasmachine!