Duurzaamheid en linnen

Linnenatwork levert hoogwaardig textiel in de projectmarkt. Hoogwaardig linnen is essentieel voor de beleving van uw gasten. Niets is zo heerlijk als uitgerust wakker worden op een comfortabel matras, nog even blijven liggen onder de donzige dekens met heerlijk fijn bedlinnen, na het douchen afdrogen met een grote, zachte handdoek en u vervolgens hullen in een rijke hotelbadjas. Of als uitgebreid ontbijten tijdens uw verblijf, aan luxe ogende tafels, en uw mond na het eten afvegen aan een zacht linnen servet in plaats van een papieren servetje. Maar niet alleen de ultieme gastenbeleving vinden wij belangrijk bij Linnenatwork. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij houden ons bezig met zowel duurzaamheid van het product zelf, zodat het lang mee gaat en kwaliteit behoud, als naar duurzaamheid in de zin van milieuvriendelijkheid. Deze twee gaan uiteraard hand in hand.

Duurzaam materiaal

Er wordt sterk gekeken naar de duurzaamheid van de vezels die worden gebruikt. Door gebruik te maken van hoogwaardige vezels, en goed te kijken naar mengvezels, ontstaat linnen dat veel langer meegaat dan normaal linnen. Tevens wordt voor veel van onze producten bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gekamd katoen. Dit houdt in dat het katoen net zo lang uitgekamd wordt tot alleen de beste delen overblijven, en daar weeft men vervolgens een doek mee. Hier wordt het uiteindelijke doek niet alleen mooier, maar ook een stuk sterker en duurzamer van. De belasting aan het milieu voor de productie van hoogwaardige vezels is lager. Dit is simpelweg het geval omdat er minder nieuwe producten hoeven worden gemaakt, gezien het linnen langer meegaat. In het land van herkomst kijken wij, ook via onze partners, naar de manier waarop het productieproces wordt ingevuld. Dat geeft ons natuurlijk niet altijd een 100% garantie van optimale omstandigheden, maar wij doen ons uiterste best hierop te letten en zo een positieve invloed uit te oefenen.

Duurzaamheid voorbij de levering

Wij zijn ervan overtuigd dat enkel het leveren van hoogwaardige producten niet voldoende is. Het heeft geen zin om een hoogwaardig, duurzaam product te leveren als de wasserij niet meegaat in dit proces. Wij vinden het daarom van groot belang dat de wasserij tevens duurzaam wast. Allereerst is dit een stuk beter voor het milieu. Bovendien lijdt zélfs hoogwaardig linnen onder een niet-optimaal was-proces. Professionele wasserijen zijn gelukkig druk bezig met de optimalisatie van hun productie. Een van de doelen is om met zo min mogelijk chemicaliën te wassen, en te wassen op een zo laag mogelijke temperatuur. Zij maken gebruik van de meest geavanceerde zepen en chemicaliën die het milieu zo min mogelijk belasten. Bovendien is er zo minder energie nodig voor het wassen. Wij bij Linnenatwork zoeken de samenwerking op met deze wasserijen, zodat ons linnen duurzaam ingezet kan worden. Want duurzaamheid eindigt niet na de levering.   Heeft u vragen over wasserijen of kunnen we voor u bemiddelen? Bel ons op: +31 (0)35 621 60 42 of vul ons contactformulier in.  
 

Nieuwsbrief ontvangen?