Een eigen Bed en Breakfast: Waar begin je?

Een eigen Bed and Breakfast: waar begin je?
Een eigen Bed and Breakfast beginnen, het lijkt voor velen de ultieme droom. En zeg nou zelf: wie heeft er niet een keer stiekem gefantaseerd over een knusse B&B met een sfeervolle inrichting en altijd gezellige gasten over de vloer. Je kunt er ook zo heerlijk bij wegdromen… daydreaming-woman Tegen iedereen waarbij het keer op keer maar blijft kriebelen, bij wie de gedachte in het achterhoofd blijft dwalen, en iedereen die stiekem al een naam bedacht heeft voor zijn eigen Bed en Breakfast zou ik zeggen: Go for it! Ga erop uit, maak je dromen waar! Ik zou iedereen met een grote droom willen aanmoedigen die na te jagen. Laat niets je in de weg staan van je geluk. Wanneer je mensen vraagt van welke dingen in hun leven ze spijt hebben zijn het zelden de dingen die ze gedaan hebben: ze hebben enkel spijt van de dingen die ze hadden willen doen, maar nooit deden. Luister dus altijd naar je hart en doe de dingen die jou het meest gelukkig maken. Het maakt niet uit of dat nou die eigen B&B is, een bepaalde opleiding, een grote reis of het mee uit vragen van die ene persoon waar je al jaren een crush op hebt. Goed, nu we allemaal vol inspiratie zitten en gemotiveerd zijn om onze dromen waar te maken en een schattige Bed and Breakfast te beginnen is het tijd om weer even met beide benen op de grond te komen staan. Ik blijf bij mijn punt: ga ervoor, volg je dromen! Maar in het geval van bijvoorbeeld een Bed and Breakfast is het belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Er zijn een hoop dingen die geregeld moeten worden en het is fijn om te weten wat daar de belangrijkste van zijn. Je zou niet de eerste zijn die blind van enthousiasme een bedrijfsnaam aanmeld bij de KvK, een leuk pand koopt, en vervolgens door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er Linnenatwork! (Beeld je hier even een soort superman- of A-team-tune bij in op de achtergrond). Wij hebben namelijk niet alleen heel veel verstand van de producten die wij leveren, maar weten ook welke je het beste kunt aanschaffen bij het starten van een B&B, en in welke volgorde je dat het beste aan kunt pakken. Om alle dromen-najagers een beetje te helpen zullen wij hier een overzicht geven van alles waar je aan moet denken bij het starten van je eigen bed & breakfast. Voel je vrij om dit als richtlijn te gebruiken. Wij als specialist delen graag al onze expertise! SONY DSC Het aller-eerste begin
  1. Kies uw bedrijfslocatie en controleer het bestemmingsplan
  2. Vraag een bouwvergunning aan
  3. Doe een gebruiksmelding voor het brandveilig gebruik van uw pand
  4. Doe een melding milieubeheer
  5. Stel een HACCP plan op
  6. Maak een nachtregister aan
  7. Neem legionellapreventiemaatregelen
  8. Schrijf u in bij de KvK en de belastingdienst
Voor meer informatie over deze stappen, die allemaal te maken hebben met vergunningen en gemeentezaken, kunt u bijvoorbeeld verder lezen op https://www.ondernemersplein.nl/stappenplan/bed-breakfast-starten/ . Dit is een website van de overheid met wat ondernemers informatie. Denk ook aan eventueel het aanvragen van een drank- en horeca vergunning en het aanvragen van licenties voor muziekgebruik. Zorg daarnaast dat je een goed plan opstelt voor de financiën. Het is bijvoorbeeld handig om een zakelijke rekening te openen.   De inrichting Als alle zaken rondom vergunningen en financiën rond zijn en je klaar bent om het pand in te gaan richten is het handig om vooraf alvast een aantal keuzes te maken. Waarschijnlijk zijn dit dingen waar je tijdens het dagdromen ook al wel mee bezig bent geweest. Zo is het bijvoorbeeld handig om te bedenken of je een simpele budgetproof Bed and Breakfast wilt, of voor meer luxe en comfort wilt gaan. Een veilige optie is om te gaan voor een nette, neutrale kamer waarin de breedste doelgroep zich op zijn gemak voelt. Bed-and-Breakfast-Facebook-Page Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk het bed. Ga voor een comfortabel bed met een goed matras. Om opnieuw de breedste doelgroep tevreden te stellen kun je gaan voor een gemiddeld hard matras. Linnenatwork heeft een ruim aanbod hotelbedden. De boxsprings zijn zeer comfortabel en hebben een goede uitstraling. Wij zouden je graag helpen met op maat gemaakt advies over de voor jouw B&B geschikte bedden. Daarnaast kan het prettig zijn om een klein zit hoekje in de kamer te creëren. Ook nachtkastjes en een grote kast zijn zaken die net als in een hotel ook in een B&B goed zijn om aan te schaffen. Voor de complete kamer inrichting heeft Linnenatwork een leuk assortiment. Indien je niet alleen recreatieve maar ook zakelijke gasten een slaapplek wilt bieden kan het handig zijn om een bureau te plaatsen. Nu de grootste basis er staat is het tijd voor de letterlijk iets kleinere, maar minstens net zo belangrijke zaken: linnengoed. Een van de belangrijkste in deze categorie is het bedlinnen. Op een mooie comfortabel bed hoort natuurlijk ook een kwalitatief goed bedlinnen. Het juiste bedlinnen is bepalend voor de sfeer in de kamers. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor veilig wit (wat in hotels veel wordt gedaan) of een mooie subtiele kleur toevoegen. Wat het ook altijd goed doet wanneer je voor meer sfeer en luxe wilt gaan is een bedloper of een mooie set met sierkussens. Bekijk onze website voor het aanbod en inspiratie. Naast  het bedlinnen moet je ook het badlinnen en eventueel tafellinnen niet vergeten. Zoals bij het bedlinnen kun je ook met het badlinnen een groot deel van de sfeer bepalen in jouw Bed and Breakfast!
ligne de bain basic 1 ligne de table 1 ligne de table 2
Zoals de naam ‘Bed and Breakfast’ al zegt, is het gebruikelijk om ontbijt te serveren aan je gasten. Om de belevenis van je gasten helemaal compleet te maken is het een goed idee om ook een mooie set tafellinnen aan te schaffen. Dit is bij ons eveneens zeer geschikt voor intensief gebruik, en verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins. De kers op de taart en de puntjes op de i Wanneer de meubels, bedden, het bedlinnen, badlinnen en tafellinnen zijn aangeschaft is het tijd voor de puntjes op de i. In tegenstelling tot alle bovengenoemde producten zijn deze details niet bij ons verkrijgbaar, maar we delen toch graag onze tips! Allereerst is het altijd handig om wifi te verzorgen in je B&B, zeker als er ook een bureau op de kamers aanwezig is. Ook een tv wordt vaak wel als redelijk standaard gezien. Wat ook altijd prettig is voor je klanten is om op de kamers een klein dienblaadje of kastje te plaatsen met bijvoorbeeld een waterkoker en wat kopjes. In sommige hotels en B&B’s zie je tegenwoordig een gevulde koektrommel of zelfs een compleet gevulde la met snacks (wat ik zelf altijd en erg groot pluspunt vind, haha). naamloos Als kers op de taart maak je de kamer af met accessoires (sfeerlampjes, schilderijtjes, ingelijste foto’s van de buurt waar de B&B zich bevind, etc) voor een persoonlijke touch. Tadaaaaa, je hebt nu je volledig ingerichte Bed and Breakfast. Het enige dat nu nog rest is het inkopen van het ontbijt en het bepalen van een goede kamerprijs (gemiddeld is dit 3x de gemaakte kosten, voor een 2-persoonskamer in 2015 zo’n €75,00 incl. ontbijt). Als aller- allerlaatste krijg je nog twee tips over de huidige trends in bed-en-ontbijt-land. -   Net als in hotels hechten klanten in B&B’s steeds meer waarde aan beleving. Denk hierbij ook zeker aan een stukje aandacht, duurzaamheid en authenticiteit. Hier kun je als verse B&B-eigenaar goed op inspelen. -   Bij dit stukje beleving hoort ook zeker een sterke inrichting. Zoals genoemd is het altijd een veilige optie om voor neutraal te gaan en zo de breedste doelgroep aan te spreken, maar er is ook steeds meer waardering voor unieke designkamers. Denk aan kunst, originele concepten en hipster-gerelateerde zaken. Op internet is heel veel leuke inspiratie te vinden!
1a1ae2729052c06080207d7b3cbbc540 babdining_2557284a yftu
Met dit artikel hebben we je hopelijk uitgebreid geïnspireerd, gemotiveerd en geïnformeerd. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen maniertjes, maar een helder overzicht is altijd handig. Voor iedereen die nog twijfelt: maak vooral je dromen waar. Voor iedereen die de knoop al heeft doorgehakt en nu met deze tips aan de slag gaat: heel veel succes en plezier toegewenst. En voor alle startende ondernemers die nog meer informatie en tips willen over het beginnen van een Bed and Breakfast, of over onze producten: u kunt altijd op ons rekenen voor persoonlijk en deskundig advies. Bekijk alvast zelf ons assortiment op www.linnenatwork.nl , lees meer of neem direct contact met ons op voor een (telefonische) afspraak! Tot snel!