Het belang van een goed matras

Dat een goed matras een must is in uw hotel of bed and breakfast dat weten we eigenlijk allemaal al wel. Maar waarom eigenlijk? En hoe bepaalt u dan wat een goed matras is? Linnenatwork zet alle informatie nog eens voor u op een rijtje.

Een goede nachtrust kan het functioneren overdag optimaliseren, weten we bij Linnenatwork. U hebt simpelweg meer energie, ook voor het brein. Daarnaast wordt tijdens uw slaap wordt weefsel gerepareerd en het zenuwstelsel en immuunsysteem onderhouden. Voor een goede nachtrust is een goed matras essentieel. Een prettig, comfortabel matras faciliteert het in slaap vallen en doorslapen.

Een matras heeft ook directer invloed op uw fysieke toestand. Niets is zo vervelend als wakker worden met een fikse rug- of nekpijn, bijvoorbeeld door een slechte drukverdeling en spanning op de wervelkolom. Steeds meer mensen in Nederland lijden aan rugklachten, waarschijnlijk door het vele zitten. Als u met reeds bestaande rugklachten ook nog eens op een slecht matras slaapt is dat vragen om problemen. Let daarom op de ondersteuning en comfort van uw matras.

Welk matras ideaal is, verschilt natuurlijk per persoon. Dit hangt bijvoorbeeld af van het lichaamsgewicht van de slaper. Echter, in een hotel of bed and breakfast komt een hele diversiteit aan gasten. Voor u is het dus zaak om voor het gemiddelde slaapcomfort te gaan. Dit gaat vaak om een medium matras dat geschikt is voor mensen tussen de 80 en 120 kilo. Ook de samenstelling en vering zijn van belang. Maar hoe zit dat toch ook alweer?

Pocketvering en de voordelen. Twee delen van het lichaam zijn zwaarder en moeten tijdens het liggen goed ondersteund worden: De schouders en de heupen. Wanneer deze goed ondersteund zijn, ligt de wervelkolom recht en kan de gast in de REM-slaap terecht komen en optimaal uitrusten. Een pocketveringmatras van Linnenatwork, zoals matras Britt, of een van de superior matrassen, geeft met haar zeven zones de nodige ondersteuning, en is extra stevig bij de heupen en schouders.

Koudschuim matrassen. De open celstructuur zorgt voor een goede ventilering. Bovendien is dit matras de meest duurzame en voordelig optie. Hoe zwaarder het schuim per kubieke meter, hoe veerkrachtiger, duurzamer en comfortabeler. Kies voor een soortelijk gewicht van minimaal 40. Voorkom comfortschuim of polyetherschuim, deze zijn gemaakt van schuimresten en gaan minder lang mee. Linnenatwork heeft ook koudschuim toppers.

Een goed hotel matras moet ongeveer 10 jaar meegaan. In de loop van de tijd worden de matrassen minder stevig of verliezen de veren hun kracht en zijn ze aan vervanging toe. Linnenatwork berekent graag de verwachte kosten per jaar met u, zodat u weet of de investering het waard is.