multifunctional furtniture linnenatwork blog

Hotelroom of the future: Trend 5 & 6

Vorige week plaatsen wij een artikel over customization en personalization. Ook deze week presenteren we u weer 2 voorspelde hotelkamer trends volgens Vincent van Dijk. Linnenatwork salesmanager Nan van Grootel woonde een presentatie van hem bij op de Independent Hotel Show, en geeft zijn mening over de besproken trends.

5. Flexible Furniture

Is het u opgevallen dat hotelkamers steeds kleiner worden? Onze gast verpoost steeds vaker in de centrale ontmoetingsplekken als de lobby of restaurant. De verblijfsuren in een hotelkamer lopen dan ook terug.

Volgens Nan is dit de oplossing voor een steeds groter wordend probleem. Zeker in steden als Amsterdam wordt de uitdaging om nog vierkante meters te vinden steeds groter. Multi-functioneel meubilair is dan de ideale oplossing. Een interessante inspiratiebron is de opkomst van de Tiny House-beweging.

multifunctionele meubels hotelkamer linnenatwork blog

 

6. Voice Control Speakers

De gast zou het thuis zomaar eens beter voor elkaar kunnen hebben dan in zijn hotelkamer. Google Home, Sonos One of Amazon Echo zijn steeds meer gemeengoed in menig huiskamer. Waarom zou je dan nog zonder deze feature willen? Zeker niet in een luxe hotelkamer.

Nan stelt zijn vraagtekens bij de opkomst van deze speakers in de hotelwereld: “Zijn deze middelen nu echt nodig met de opkomst van zoveel andere domotica? Als ik een rechtstreeks lijntje heb met de receptie via een interactief systeem ligt de wereld toch ook aan mijn voeten? De gast wil graag -gelukkig- nog steeds zelf ontdekken. Je zou wel kunnen denken aan deze oplossingen bij de echte business traveller. Loyaliteit hangt bij deze gast meer en meer af van snelheid in plaats van face-to-face contact. Kiezen dus.”

 

voice control hotelkamer linnenatwork blog

 

Volgende week leest u in onze blog over shower toilets en clean air technologie. Stay tuned!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]