easy check in trends linnenatwork blog

Hotelroom of the future: Trend 1 & 2

Tijdens de Independent Hotel Show in Amsterdam was Nan van Grootel, Sales Manager bij Linnenatwork, aanwezig bij een presentatie van Vincent van Dijk (partner bij HBMEO) over future trends.

HBMEO heeft met verschillende partners “The Hotel Room Of The Future” ingericht in Amsterdam. Hier zijn de allerlaatste technieken en trends verwerkt voor een optimale gastbeleving. De volgende trends kunnen we de aankomende jaren verwachten volgens Vincent:

 

  1. Easy check-in

De gast checkt zelf in waardoor het incheckproces soepeler gaat. De vraag is terecht of dit dan wel bijdraagt aan een gastvrije beleving. Optimisten zullen “ja” zeggen, immers, het personeel heeft zodoende de handen vrij om nog meer persoonlijke aandacht te geven. Pessimisten zullen “nee” antwoorden want het proces wordt geautomatiseerd waardoor er nog minder menselijk contact is. Tsja, de waarheid zal ergens in het midden liggen.

Volgens Nan is het ook locatie-gebonden. Sommige high-traffic locaties (met name in Amsterdam) zullen gebaat zijn bij zo’n oplossing omdat de beleving van deze gast voor een grote mate afhankelijk is van snelheid en efficiency. Persoonlijk contact doet er minder toe. Waarbij een boutique hotel juist weer wel meer baat heeft bij een goed contact. Volgens Nan is snelheid hierbij leading. Hotels zullen moeten onderzoeken wat de gastwaardering nu beïnvloedt. Eerst onderzoeken, dan innoveren, is dan ook zijn devies.

easy check in trends linnenatwork blog

 

  1. Smart Rooms

Domotica is natuurlijk de logische next step in de hotellerie. Thuis zijn we al gewend om onze cv vanaf onze smartphone te bedienen en ook met de komst van meer “smart lampen” bedienen we ons huis meer en meer met mobiele devices.

Nan is van mening dat dit bijdraagt aan een persoonsgebonden gastbeleving. Waar je vroeger genoegen moest nemen met de temperatuur zoals die vooraf was ingesteld door de TD, neem je nu het heft zelf in handen. Kostentechnisch is dit wellicht ook interessanter omdat ik nu niet overal elke verwarming hoef te laten loeien. Is een kamer niet bezet, dan wordt die ook niet aangezet. Je moet je wel afvragen hoe je je voorbereidt op de komst van een nieuwe gast. Wat is de beginstand van de kamer? Welke lichten zijn aan? Hoe hoog staat de temperatuur? Zijn de gordijnen helemaal open (overdag) of half gesloten (’s avonds)?

hotel trends domotica linnenatwork blog

 

Dit was slechts het topje van de ijsberg. Naast de twee bovengenoemde, kwamen er nóg acht trends aan bod. Ook deze zullen wij behandelen, in de komende vier weken. Houd onze blog in de gaten voor meer informatie. To be continued..

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]