Levendig, energiek en sociaal. Ervaar Hotel Casa Amsterdam

14-02-2022 | Door Levendig, energiek en sociaal. Ervaar Hotel Casa Amsterdam


Linnenatwork is trots partner in comfort

Bij binnenkomst in Hotel Casa te Amsterdam is de kleurrijke en frisse lobby hetgeen dat direct in het oog springt. De grote glazen ramen brengen een zee aan licht, de geur van verse koffie onthaalt je en de warme sfeer van de verlichting maakt de ambiance compleet.

Binnen op het moderne meubilair zit een stel uit New York te praten over de internationale master die ze volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij verblijven in Hotel Casa.

Nog voordat ik hen kan groeten, spreekt een vriendelijke stem vanachter de receptiebalie: ‘’Hallo, goedendag meneer, welkom in Hotel Casa en wat leuk dat u er bent. Wat kan ik voor u betekenen?’’ De sfeer voelt energiek — hier leeft het.

– Zoveel meer dan een standaard hotel –

Marco Peeters & Judith Kolen

‘’Dat gevoel is exact wat wij willen bereiken’’, zegt Marco Peeters, Operations Manager binnen Hotel Casa. Naast hem wordt instemmend geknikt door Judith Kolen, Rooms Division Manager: ‘’De sfeer is het belangrijkste, want daardoor voelt de gast zich vrij zich hier te bewegen. Of hij hier nu op de bank gaat zitten en daar ontspannen een krantje leest, een koffietje bestelt of gaat werken — het moet voelen als thuis.’’ Marco: ‘’Je stapt binnen en denkt direct: ‘Wow, hier gebeurt zoveel meer dan een standaard hotel.’’’

En dat klopt, want Hotel Casa ís geen standaard hotel. Als stichting zetten zij zich sinds oprichting in 1957 in voor betaalbare studentenwoningen.

Twee derde van de 518 kamers worden namelijk in de periode van 1 oktober tot 31 mei verhuurd aan studenten.

Met de inkomsten van de hotelkamers kan de huur van deze studentenkamers laag worden gehouden. Ook het stijlvolle restaurant EAST, het dakterras GAPP en de vergaderzalen zijn omzetstromen die hier aan bijdragen.

Marco: ‘’Door constant te innoveren en keihard met veel passie te werken kunnen we al bijna 60 jaar aan ons stichtingsdoel voldoen. Dat maakt het heel bijzonder.’’

Ambitieuze stippen op de horizon

‘’Wat wij doen is heel uniek — er zouden veel meer studenten gebaat zijn bij een concept zoals wij dat al decennia uitvoeren. Een droom zou het openen van een tweede locatie zijn’’, aldus Marco. ‘’Maar er zijn meer stippen op de horizon. De nieuwe generatie woont hier bij ons en we moeten ons bezighouden met het leefklimaat waarin zij zich ontplooien.’’

Het dakterras GAPP van Hotel Casa

Judith: ‘’Die progressie en innovatie komt er namelijk alleen als je hier dedicated aan werkt. Binnen Casa geloven wij dat de pijlers milieu, duurzaamheid en persoonlijke service — buiten ons stichtingsdoel om — het fundament vormen van wie wij zijn als organisatie.’’ Door op elke pijler een projectteam te zetten, voegt Casa daad bij woord.

Marco vult aan: ‘’Zeker in deze arbeidsmarkt is ook het zijn van een goede werkgever onmisbaar. Als personeel zich binnen Casa verder wil ontwikkelen in de vorm van cursussen, opleidingen of andere vormen van persoonlijke groei, dan ondersteunt Casa dat volop. Tevens voegt het een stukje loyaliteit toe wat bijdraagt aan de community. Immers, hun ambitie betekent onze toekomst.’’

Duurzaamheid zal worden uitdragen in de vorm van het onderzoeken naar mogelijkheden voor zonnepanelen, het wagenpark verder elektrisch maken, betere afvalscheiding en het kiezen voor verantwoorde artikelen.

‘’De artikelen die wij inkopen, zoals de bedden, het linnengoed, kussens, dekbedden, meubilair of machines zijn allemaal duurzaam. Daar weten we van dat het meerdere jaren meegaat en we het niet om het jaar hoeven te vervangen.’’, aldus de Operations Manager.

Sociaal in hart en nieren

Hij vervolgt: ‘’Dat is een bewuste keuze die we hebben gemaakt in de recente verbouwing. De materialen uit de oude kamers hebben we niet weggegooid, maar gedoneerd aan Stichting SOEGG waar we al jaren mee samenwerken. Zij verlenen humanitaire hulp in Oost-Europa door middel van het beschikbaar stellen en deels onderhouden van overtollige medische apparatuur uit Nederland. Daarbij wordt intensief samengewerkt met plaatselijke kerken en internationale partners zoals Hotel Casa.’’

Judith: ‘’En dan gaat het echt over heel veel materiaal. Reken maar uit: de nachtkastjes, stoelen, bedden, matrassen en veel meer van alle 518 kamers. Waar een ander het verkoopt of weggooit, geven wij het een tweede leven. Er zijn zelfs ateliers langsgekomen om de oude gordijnen weer te gebruiken voor tassen, kleding en accessoires. Het is zo mooi om te zien dat alles sociaal wordt ingezet.’’

‘’Betaalbare studentenwoningen, duurzaamheid en milieu, persoonlijke service, een fijne werkomgeving met goede voorwaarden: dit zijn doelen waar iedereen heel makkelijk achter kan staan. Of je nou een schoonmaker, front of the house of van de technische dienst bent — binnen Casa leeft dit bij iedereen en onze kernwaarden ‘betrokken’, ‘betrouwbaar’, ‘eigenzinnig’ en ‘energiek’ dragen zij uit.’’, zegt Marco.

‘’Wij hebben bij ons nooit echt een profiel van ‘dit soort type mensen willen we hebben’, maar binnen Casa werken altijd mensen die deze vier kernwaarden bezitten of uitblinken in minimaal één. Iedereen heeft die Casa-feel, wij noemen ze Casianen.’’, vertelt Marco lachend.

Het resultaat hiervan zijn hotelgasten en studenten die zich baden in persoonlijk comfort met een eigenzinnige touch, terwijl ze genieten van duurzame producten in een moderne en fris ingerichte omgeving.

Ontdek Hotel Casa Amsterdam op hun website en social media:

Official Website | Hotel Casa Amsterdam | Amsterdam EastDiscover Amsterdam’s most multicultural neighbourhood: play some foot near Ajax’s stadium, try some Afro-Surinamese…hotelcasa.nl

https://www.instagram.com/hotelcasa_amsterdam/?hl=enLog In or Sign Up to ViewSee posts, photos and more on Facebook.www.facebook.com

https://www.linkedin.com/company/hotel-casa/

Linnenatwork is dé specialist op hoogwaardig, duurzaam en kwalitatief linnenhotelbedden en guest supplies voor professioneel gebruik.

In alles wat wij doen, zorgen wij dat uw gasten zich thuis voelen.
Wij willen uw gasten en organisatie zo goed mogelijk leren kennen.
Wij streven altijd naar 5-sterren reviews van uw gasten, want daarmee stijgt uw bezettingsgraad en kwaliteitsimago.

Daarom maken wij luxe en sfeervolle producten die duurzaam zijn en duurzaam gereinigd worden. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in hotelbedden, professioneel linnen en sfeerproducten die een verblijf in de horeca en zorginstellingen super comfortabel maken.
Wij leggen uw gasten in de watten en nemen uw zorgen uit handen. Dat doen we ook door verhuur en compleet linnenmanagement.

Linnenatwork is een onderneming in hotelbeddenbedlinnenbadlinnentafellinnen, guest supplies en overige comfort producten voor hotels, B&B’s, restaurants, zorginstellingen (zoals woonzorgcentra), vakantieparken en sauna’s. Linnenatwork verhuurt professioneel linnengoed en ontzorgt haar klanten met totale service.

Kunnen we iets voor u betekenen?
We leren u en uw organisatie graag kennen. Daarom delen graag de kennis van onze linnenadviseurs, ook op dit platform. Daarnaast biedt onze showroom in Breda en Amsterdam de mogelijkheid om onze producten te ervaren.

Levendig, energiek en sociaal. Ervaar Hotel Casa Amsterdam

E-book: Tien tips voor hogere reviews van je hotelkamer

16 oktober 2020

14-02-2022 | Door Levendig, energiek en sociaal. Ervaar Hotel Casa Amsterdam

De geur van stokbrood op Place de Vosges, muziek van Miles Davis, vegan smoothie bowls en een onvergetelijke wow-factor. Bij het runnen van een bed an