Napperons

Voor een Napperon of een Doily/Doyly stappen we even de geschiedenis in. In de 18e eeuw was er een textielkoopman, een zekere Mr Doiley of Doyl, in Londen die zijn eigen textielwinkel had aan The Strand. Hij verkocht naast kleding, ook beschermkleden en kleedjes voor meubels ‘every type of cloth’. De eerste naam van Napperon of Doily was ‘Doily napkin’. In de 18e eeuw werd dit nog met een hoofdletter D geschreven. Het materiaal was gehaakt en open, zodat gasten de goede kwaliteit van de houten tafel door de Doily heen konden zien.

De ‘Doily napkin’ ging, in eerste instantie in Europa, in de 20e eeuw twee kanten op. Enerzijds werd de doily onderhevig aan massaproductie van papier, hierbij verloor het zijn hoofdletter D. Het open patroon bleef behouden. Anderzijds werd de ‘napkin’ vergroot tot een dekservet: Napperons. Napperon is tevens het verkleinwoord van de Franse Nappe, dit betekent tafellaken. In beide gevallen is het nog steeds bedoeld om het tafelblad te beschermen tegen krassen van borden of schalen en tegen kringen van glazen en bekers.

Tegenwoordig gebruiken wij de Napperons echt als een dekservet, een klein tafellaken dat over een onderlaken ligt. Napperons zijn eenvoudig en snel te vervangen. Door hun kleine formaat bespaart het u waskosten en uw personeel kan hierdoor efficiënt te werk gaan. Door de makkelijke inzetbaarheid kunnen Napperons ideaal gebruikt worden om een tafel snel en stijlvol aan te kleden. Ook kunt u hiermee, tussen de gangen door, uw gasten makkelijk voorzien van een schone Napperon.

Maten en mogelijkheden

Het basis formaat van Napperons zijn 80 x 80 cm. Uiteraard kunnen wij ze in ieder maat leveren en speciaal voor u op maat laten maken.

Kunnen wij u verder helpen?


"Wij leveren met plezier
aan alle bedrijven!"


U kunt ons ook gewoon bereiken via:
+31 35 621 60 42 | info@linnenatwork.nl | Facebook | LinkedIn

Nieuwsbrief ontvangen?