Pure Linnen

Dit is Pure Linnen

Pure Linnen is een 100% katoenen badlinnen lijn, die niet is geverfd. Het product wordt in de markt gezet met de pure kleur van katoen. Het bleekproces wordt ook overgeslagen. Daarom voeren we een tekentje met “No Bleach” op het label. En uiteraard is het label niet van polyester, maar van 100% katoen (er zit geen enkele polyester draad in deze handdoeken lijn). De formaten zijn comfortabel, maar niet overdadig.

Er is gekozen om materiaal te besparen waar dat kan, zonder dat het comfort niveau negatief wordt beïnvloed. We zullen deze lijn nooit gaan verschuilen achter een gecertificeerd label, wat de prijs enorm opdrijft. Pure Linnen is een nuchter label van Linnenatwork, waarbij we samen met de natuur én onze partners zo goed en duurzaam mogelijke producten maken.

Ik wil Pure Linnen

Volledig cradle-to-cradle

De Pure duurzaamheidslijn gaan we als een roadmap uitrollen binnen Linnenatwork. De eerste stap is het weglaten van kleur en bleek, de tweede stap is het gebruik van gerecycled katoen, biologische katoen of andere betere alternatieven zoals Tencel (gemaakt uit Eucalyptus vezel). Het einddoel is een volledig cradle-to-cradle productlijn. Dit gaat dus verder dan alleen badlinnen.

Duurzaamheid gaan we over de gehele breedte van het assortiment trekken, dus ook hotel bedlinnen, hotelbedden, en meer. De eerste bestelling van het Pure Linnen is al geplaatst en daar zijn we trots op. Een enorme opsteker voor ons om te werken aan nuchtere duurzame hotelbedden, matrassen en bedlinnen.

Vertel meer

Stap voor stap naar meer duurzaamheid

Dat de katoenindustrie een grote carbon footprint heeft is bij iedereen helder. Het is ons allemaal duidelijk dat het gebruik van linnenproducten in hospitality en wellness moet vergroenen. Er zijn gelukkig veel initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maar vaak als het op prijsvorming aankomt, blijkt dit een niet te nemen drempel voor de hotelier. De wil tot vergroenen is er zeker, maar de prijs is vaak te hoog.

Daarom zij wij anders naar duurzaamheid gaan kijken. Simpel, laagdrempelig en zonder de geijkte certificeringen. Geen window dressing, maar stap voor stap en op een nuchtere manier doen wat wél kan om zodoende niet stil te blijven staan en stapsgewijs verder door te werken naar een lage footprint.

Ik wil meer informatie

Hoe we dit doen

Ons uitgangspunt is heel simpel. We zijn gaan kijken welke stappen in het productieproces overbodig zijn en welke je dus gewoon kunt weglaten zonder dat je daarmee je product aantast. Hoeveel vervuilende grondstoffen, hulpstoffen of productiestappen kun je verwijderen en nog steeds een comfortabele handdoek als eindproduct overhouden, was onze kernvraag. De uitkomst hiervan is onze nieuwe linnen lijn: Pure Linnen.

Een product met een nuchtere kijk op duurzaamheid. Een product dat in de toekomst continu zal worden verbeterd. Stap voor stap. En nog een leuk weetje: Duurzame producten zijn normaliter duurder, maar bij Linnenatwork geldt: “wat je er niet in stopt, wordt niet bij de prijs opgeteld”. De Pure Linnen lijn is goedkoper dan het reguliere alternatief.

Vraag offerte aan

Onze missie

Pure Linnen is de toegankelijke stap richting meer duurzaamheid voor de hospitality. Verduurzaming is geen gemakkelijk proces, maar wel een noodzakelijke. Het is mooi om te innoveren, pionieren en verduurzamen. We nemen onze klanten heel transparant aan de hand mee in dit proces. Samen bouwen we aan een volledig groene toekomst. We kijken ernaar uit om snel met nog meer duurzaamheidsnieuws te komen.

Ik doe mee