Mama Kelly - Linnenatwork Blog

Restaurant-trends 2019: Visuele Sensaties & Ervaringen

Zoals De Restaurantkrant ons al informeerde hebben sociale media de afgelopen jaren een ware revolutie teweeggebracht in de hospitality industrie. Steeds vaker delen we met zijn allen foto’s van ons eten, onze drankjes, en de setting waarin we deze nuttigen. Geweldige marketing voor de restaurants natuurlijk. Sommige restaurants spelen hier zelfs speciaal op in. Zij creëren een menukaart vol fotogenieke verassingen. Laatst nog postte ik zelf een foto van een knalroze Gin & Tonic op mijn Instagram. ‘Unicorn Gin’ heette het. Dat is toch geweldig?! Absoluut, en dat weet het restaurant ook. Wat zij ook weten is dat een aanzienlijk deel van mijn vrienden nu stiekem ook zo’n roze G&T wil. Doel bereikt.

Unicorn Gin - Linnenatwork Blog - Trends 2019Regenboog tosti - Linnenatwork Blog - Trends 2019

Maar waarom stoppen bij het gerecht zelf? Nou, vooral niet doen dus. Naast fotogeniek voedsel zie ik steeds meer restaurants met een uniek concept of inrichting. Denk bijvoorbeeld aan Asian Streetfood-restaurants behangen met bananenbladeren-behang en aangekleed met lampen in de vorm van aapjes, maar ook knalroze fastfood locaties. In beiden gevallen hangt er dan bij voorkeur nog een neon-sign aan de muur met een leuk tekstje, perfect om een kiekje onder te schieten voor Instagram! En hup, massaal worden ze getagd door hun bezoekers en zullen hun trouwe volgers binnen aanzienlijke tijd naar dezelfde hotspot trekken, al is het alleen al om net zo’n toffe foto te kunnen uploaden.

Insta restaurant - Linnenatwork Blog Mama Kelly - Linnenatwork Blog Neon Sign - Linnenatwork Blog - Instagram @_demiblom

Deze trends hangen overduidelijk sterk samen met de opkomende sociale media. Echter, zelfs als ik mijn telefoon uit heb staan en gewoon, zonder halve fotoshoots, even ergens een hapje wil eten met vriendinnen, wil ik dat doen op een bijzondere plek. Ik loop nooit meer zomaar de eerste beste tent binnen, maar zoek naar iets waar ik blij van word. Ik wil niet alleen lekker eten, ik wil ook een leuke omgeving.

Maar wat kan Linnenatwork nou bijdragen aan deze trend? Wij serveren geen roze Gin & Tonics, geen regenboogkleurige Bao Buns en voor bananenbladeren-behang (galgje woord!) kun je ook niet bij ons terecht. Maar, zoals ik zojuist al benoemde, en zoals trend nummer 6 in het lijstje van De Restaurantkrant bevestigt: Bij het uitzoeken van een restaurant kijken we verder dan de menukaart. Consumenten willen niet alleen lekker eten maar ook een boeiende gastronomische ervaring. Compleet nieuwe concepten poppen als paddenstoelen uit de grond.

Tumeric Latte Deer Mama Amsterdam - Linnenatwork Blog - photo by @_demiblom Instagram

Ik hoor u denken, ik kan toch niet zomaar mijn volledige concept omgooien? Nee, waarschijnlijk niet nee, maar wat u wel kunt doen is aandacht besteden aan de details. Het juiste tafellinnen maakt de ervaring van uw gasten compleet. Allereerst biedt het hen een luxe-beleving. Niets is zo’n afknapper als na een heerlijk diner in een mooi restaurant je mond moeten afvegen met een papieren servet. Luxe, linnen servetten zijn de nieuwe standaard. Is nog duurzaam ook.

Linnen servet - Linnenatwork Blog Papieren servet - Linnenatwork Blog

Het gekozen servet kan de ervaring dicteren. Wissel per seizoen, per gang of per specifiek gerecht. Door de extra hygiëne ontstaat er al een luxer gevoel. Bovendien kunt u door te spelen met bijvoorbeeld kleur of materiaal ieder gerecht een extra dimensie geven. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om bij voor- en nagerecht een lichter servet te geven, terwijl u bij het hoofdgerecht een servet aanbied met een warmere kleur of grovere structuur. Of combineer een klein voorgerecht van soep of  groenten met een licht gekleurd, fijn servet, terwijl u bij een hoofdgerecht als een stuk vlees een grover en stoerder servet serveert. Geef dan nog een diep, warm gekleurd servet bij het zoete nagerecht en het plaatje is compleet. Serveer sfeer en ervaring, en kleed uw tafels aan tot een Instagram-waardig tafereel.

servetpret - Linnenatwork Blog

Bekijk hier ons tafellinnen aanbod!