logo rum club blog linnenatwork

Tropisch tafelen bij de Rum Club in Utrecht

Vrijdag 28 juni opent de Rum Club haar deuren aan de Utrechtse Oudegracht. De samenwerking tussen de populaire Streetfood Club en het altijd gezellige Beers&Barrels (waar we eerder al een stukje over schreven), draait om tropische vibes, Island style food, en geweldige cocktails. En natuurlijk rum.

 blog linnenatwork rum club         

 

Gisteren at ik met een vriendinnetje bij de Rum Club, tijdens de eerste try-out. We werden vrolijk begroet met een welkomst-shotje, een uitleg van de menukaart, en een kleine heads-up dat het nog wel een klein beetje rommelig kon verlopen allemaal. Dat laatste viel overigens reuze mee, en dat ondanks het stampvolle terras.

 

De Rum Club heeft allerlei kleine gerechtjes waar je uit kunt kiezen. Er is voor ieder wat wils, van Caribische gekruide kip, tot seafood platters en kleurrijke salades. Op aanraden van het personeel kozen wij voor de verschillende platters die zij bieden. Hierbij krijg je van (bijna) alle gerechtjes een kleine portie, waardoor je alles kunt proeven. We waren enthousiast en nieuwsgierig en bestelden, ondanks onze door de hitte aangetaste eetlust, een voor-, hoofd-, en nagerecht platter. De platter voor het hoofdgerecht kun je zelf samenstellen, waarbij je uit 3 verschillende ‘categorieën’ een gerechtje per persoon kunt kiezen. Als je je avontuurlijk voelt en alles wilt uitproberen kan dus iedereen een ander gerechtje kiezen, zodat je zo veel mogelijk verschillende hapjes hebt om te proeven.

 

Het volle terras is aangekleed met palmbomen, en binnen waan je je in een exotisch interieur, inclusief een soort mini-oerwoud in de entree. We zijn maar kort binnen geweest, maar lang genoeg om te zien dat het net zo Instagram-worthy is als the Streetfood Club. Dat geldt overigens ook voor de cocktails. Onze ‘Pink Flamingo’, een fijn zoet en fris drankje, werd geserveerd in, jawel, een roze flamingo. En de ‘I’m in love with the coco’, met onder andere banaan en kokos.. tsja, zie onderstaande foto. Bij de gasten naast ons werd een enorme met drank gevulde schelp op tafel gezet, met een stuk of 5 fluorescerende rietjes. Vakantiegevoel: check.

 linnenatwork blog rum club linnenatwork blog rum club

Het is allemaal een lust voor het oog. Bij het toetje riep ik vrolijk uit ‘It all looks good, that’s for sure!’, waarop de vriendelijke dame die het ons bracht me verzekerde ‘It will taste good too, I can tell you from experience’. En dat deed het. Al was het met verschillende drankjes gekleurde schaafijs wat ons betreft meer een leuke decoratie dan dat het echt lekker was. Maar ach, na de merengue en, onze absolute favoriet, de ‘bounty’ (gefrituurd bananenbrood met kokos, aanrader!), mogen we niet klagen.

linnenatwork blog rum club linnenatwork blog rum club

We hebben uiteindelijk met een volle buik en een lichte cocktail-buzz de Rum Club verlaten. Met de complete beleving rondom de gerechten en de vriendelijke prijzen belooft de nieuwe spot aan de Oudegracht veel goeds. En als we het personeel moeten geloven, kunnen ze ook nog eens een feestje bouwen. Ik denk dat de Rum Club de benodigde ingrediënten heeft om vooral de Millenials aan te spreken, en dat is natuurlijk geen slecht idee in de gezellige studentenstad. Ze hebben in ieder geval helemaal begrepen dat een etentje tegenwoordig om veel meer draait dan alleen de smaak van de gerechten. De Rum Club biedt een volledige experience. Go check it out!